NETGSM, Türkiye’nin 4. iletişim operatörü olmak ve Turkcell, Turk Telekom, Vodafone gibi 3 büyük isimlerle yarışmak için harekete geçti.
Türkiyede aktif olarak yer alan Turkcell, Turk Telekom ve Vodafone gibi operatörlere yeni bir tane daha eklendi. Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre Ankara merkezli NETGSM, bu alanda da aktif olarak yer almak için çalışmalara başlamıştır. 
Toyota, tedarikçilerinden birinin hacklenme olayıyla karşı karşı karşıya kalmasının ardından Japonya’daki fabrikalarında üretimi durdurma kararı aldı.
Toyota, tedarikçilerinden birinin hacklenme olayıyla karşı karşı karşıya kalmasının ardından Japonya’daki fabrikalarında üretimi durdurma kararı aldı.
Güvenlik Kamerası Uzaktan İzleme Sistemleri Nasıl Çalışır
Güvenlik, son yıllarda özellikle artan suç girişimleri nedeniyle oldukça önem arz eden konulardan biridir. Kişiler, her şekilde kendilerinin ve mülkiyetlerinin güvenliğini sağlama amacıyla farklı yollara başvurmaktadır.
Hybrid IP Güvenlik Kamera Sistemleri
Hibrit CCTV Sistemleri, Analog CCTV Sistemi ile IP SCCTV Sistemi teknolojilerini bir araya getirmektedir. Anolog kameralardan ve IP kameralar ile IP encoder cihazlarından iletilen görüntüleri kayıt eden Hibrit DVR cihazları bu teknolojinin temel yapısını oluşturmaktadır. 
Metaverse Evreni Ne Kadar Güvenilir?
Meta veri deposunda, pazarlamacılar alışık olduğumuz düz ekranlardaki reklamlarla sınırlı kalmayacak. Temsil ettikleri şirketler ve markalar adına sürükleyici, üç boyutlu deneyimler yaratmak için tam bir sanal evrene sahip olmuş olacaklar.
Avustralya, İngiltere ve ABD’deki istihbarat teşkilatları tarafından 2020-2021 yılları arasında en çok yararlanılan güvenlik açıkları, ortak bir tavsiye şeklinde yayınlandı ve tehdit aktörlerinin kamuya açıklanmış kusurları kendi avantajlarına nasıl hızlı bir şekilde silahlandırabildiklerini bir kez daha gösterdi.
En önemli 30 güvenlik açığı, Microsoft, VMware, Pulse Secure, Fortinet, Accelion, Citrix, F5 Big IP, Atlassian ve Drupal’ın geniş ürün yelpazesini kapsayan uzaktan çalışma, sanal özel ağlar ve bulut tabanlı teknolojiler de dahil olmak üzere çok çeşitli yazılımlara yayılmıştır.
Protokol en geniş tanımıyla bir kurallar bütünüdür. Günümüzde internet üzerinden yaptığımız her eylemin arkasında da çeşitli internet protokoller bulunmaktadır.
Protokoller uygulanırken karışıklık çıkmaması adına cihazların kendi protokol adresleri bulunmaktadır. Basitçe IP Spoofing ya da IP sahteciliği bu adreslerin taklit edilmesi ile başkası adına bir işlem gerçekleştirmek olarak tanımlanabilir.
Merkezi HUB’ ı trafik için daha iyi bir yol hakkında Spoke’ ları (konuşmacıları) dinamik olarak yönlendirmesine olanak tanır.
ADVPN, Merkezi HUB’ ı trafik için daha iyi bir yol hakkında Spoke’ları (konuşmacıları) dinamik olarak yönlendirmesine olanak tanır. Hub, uç ve tam örgü topolojileri için internet veya WAN üzerinden adres yönetimini kullanarak IPsec VPN tünellerini otomatik olarak kurar.
Zararlı Yazılım Analizi Nedir ve Neden Gereklidir?
Zararlı Yazılım Analizi Nedir ve Neden Gereklidir? Zararlı yazılım, programlanabilir herhangi bir aygıta, hizmete veya ağa zarar vermek veya bunlardan yararlanmak üzere tasarlanmış her türlü zararlı yazılım için kullanılan kapsamlı bir terimdir.
Virüs, genellikle zararsız gibi görünen bir dosyanın içine gizlenmiş ve dosya çalıştırıldığında bilgisayarda beklenmeyen ve istenmeyen olaylara neden olan programlardır. Virüsler, diğer yazılımlardan farklı olarak kötü niyetle sistemlere zarar vermesi için hazırlanmış yazılımlardır.
Virüs, genellikle zararsız gibi görünen bir dosyanın içine gizlenmiş ve dosya çalıştırıldığında bilgisayarda beklenmeyen ve istenmeyen olaylara neden olan programlardır. Virüsler, diğer yazılımlardan farklı olarak kötü niyetle sistemlere zarar vermesi için hazırlanmış yazılımlardır.
Siber güvenlik değerlendirmesi, sistemin siber güvenlik kontrollerini ve güvenlik açıklarını giderebilme yeteneklerini analiz eder.
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte siber saldırıların hedefi olabilecek potansiyel hedef sayısı her geçen gün artmaktadır. CVE (“Ortak Güvenlik Açıkları ve İstismarlar”) veri tabanına göre güncel olarak 11 binden fazla bilinen güvenlik açıkları bulunmaktadır.
Güvenlik kamera sistemi seçerken dikkat edilmesi gerekenler ve AHD, IP karşılaştırması
Güvenlik kamerası sistemi kurmak istediğinizde önünüze birçok teknik ayrıntı dizilir. Eğer yeterli bilginiz yoksa kafa karıştırıcı olması ise çok olası bir durum. Bu Blog yazısında sizlere AHD (kablolu) sistem ile IP (kablosuz) sistem arasındaki farkları yer alacaktır.
226 adet blog bulundu.